Nieuws

Eerste branchecertificaten zoetwaren-online ‘nieuwe stijl’ voor medewerkers CCI en Daelmans Banket!

Zoetwaren-online is een online branchegerichte leeromgeving waarbij medewerkers (productie/inpak/logistiek/techniek) uit de zoetwarensector op MBO niveau 1 en 2 geschoold worden in de verschillende processen en kwaliteitsaspecten. Dit opleidingstraject is onlangs, met behulp van experts uit de zoetwarenbranche vernieuwd.

Theo Heere (directeur VBZ) en Jasmijn van Vuure (Beleidsmedewerker VBZ) reikten in aanwezigheid van Nienke Opsteeg (Stichting Opleidingsfonds Levensmiddelenindustrie) en Erna Bak (Beleidsmedewerker VBZ) de branchecertificaten uit aan Mo Laajab & Evita de Ron, werkzaam bij Continental Candy Industries en Ricardo Lemmens & Pieter van de Heuvel van Daelmans Banket.

In een feestelijke setting zijn de certificaten en bloemen aan de geslaagde deelnemers uitgereikt bij Daelmans Banket in Nieuwkuijk en Continental Candy Industries in Hoorn.

Mo Laajab (CCI) en Theo Heere                       (Directeur VBZ) Ricardo Lemmens (Daelmans) en Jasmijn van Vuure (VBZ)

Continental Candy Industries

Mo vertelde dat hij het leuk vond om meer kennis op te doen over de grondstoffen waarmee hij dagelijks werkt. Evita beveelt de cursus aan al haar collega’s aan. De theorie was soms wat veel en moeilijk, maar ze is erg trots en blij dat ze het certificaat behaald heeft. Zowel Mo als Evita geven aan veel geleerd te hebben van de cursus;  “Door de opdrachten die je moet maken kijk je ook bij andere afdelingen, daardoor krijg je inzicht in de productieketen. Je begrijpt beter waar variaties in het product door veroorzaakt worden. Iedere afdeling is weer anders en kent zijn eigen uitdagingen”.

Grietje Roelofsen (HR Manager Continental Candy Industries): “Dit traject geeft deelnemers veel extra kennis. Het behalen van het branchecertificaat vertegenwoordigd een belangrijke waarde in de zoetwarenbranche. Het is een boost voor het hele bedrijf!

Inmiddels hebben ook Maciek Kochmanski en Jaroslaw Haponik de proeve van bekwaamheid met succes afgerond en daarmee het branchecertificaat behaald.

Daelmans Banket

Zowel Ricardo als Pieter vonden het interessant om meer inzicht te krijgen in het gehele productieproces. Door de praktijkopdrachten verdiep je je in verschillende kanten van de productie zoals veiligheid, hygiëne en de verschillende processen en machines waarmee gewerkt wordt. Eén van de praktijkopdrachten is het maken van een plattegrond van alle afdelingen en een processchema. Door het maken van een processchema zie je het groter geheel en dat is erg leerzaam

Door de assessor Johan Leferink, die de proeve van bekwaamheid afnam, voelde wij ons direct op ons gemak, maar ook serieus genomen en uitgedaagd. Hij stelt goede vragen en is niet snel tevreden met het antwoord”.

De toevoeging van een proeve van bekwaamheid door een externe assessor aan het proces om te komen tot een branche certificaat, is waardevol gebleken en van belang voor de borging van het branche certificaat.

Nieuwe route branchecertificaat zoetwaren-online.nl

De nieuwe route bestaat uit:

Ook geïnteresseerd in het branchecertificaat of de leeromgeving zoetwaren-online?

Neem contact op met Jasmijn van Vuure, jasmijn@vbz.nl of 070 355 4700.
Of stuur een e-mail naar info@zoetwaren-online.nl .

 


Naar boven

INLOGGEN


HANDLEIDINGEN