Vorige pagina Blokschema Volgende pagina

Inleiding

 

Leerdoelen

In dit hoofdstuk leer je:

  • Waarom het belangrijk is om de voedselveiligheid van producten te waarborgen.
  • Welke kwaliteitszorgsystemen er kunnen worden gebruikt.
  • Over de verschillende kwaliteitsanalyses die kunnen worden uitgevoerd.
  • Iets over maatschappelijk verantwoord ondernemen (ethiek en milieu).

 

Inleiding

Onder kwaliteit verstaan we de mate waarin het product voldoet aan de wensen/eisen van de afnemer. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan de smaak en het uiterlijk van het product. Deze zijn vrij eenvoudig te beoordelen.
Maar er zijn ook eigenschappen, die niet direct zichtbaar en/of te beoordelen zijn, zoals voedingswaarde, houdbaarheid en veiligheid van het product.

Klanten verwachten dat de eigenschappen van het product naar wens en constant zijn. Een afwijking van deze constante kwaliteit wordt dikwijls als een vermindering van kwaliteit ervaren.
Voor de consument zijn vooral eigenschappen als smaak en uiterlijk zeer belangrijk.


Vorige pagina Naar boven Volgende pagina

INLOGGEN
HANDLEIDINGEN