Algemene informatie

Hoe kunt u Zoetwaren-online gebruiken in uw bedrijf?

Wat biedt Zoetwaren-online?
Branchegerichte, praktische informatie over grondstoffen, technologie, processen en kwaliteitsaspecten uit de sector zelf, beschikbaar via internet. Aan deze informatie wordt een set van vragen en toetsmodules gekoppeld. Praktijkonderdelen komen in een praktijk-begeleidingsprogramma aan de orde dat op de werkplek zelf wordt uitgevoerd. De theorie is gebaseerd op de kwalificatiestructuur van het MBO onderwijs Voedsel en leefomgeving, op niveau 1 en 2.

Voor wie is Zoetwaren-online bedoelt?
Bedrijven en medewerkers in de zoetwarensector. Medewerkers van de afdelingen productie, techniek, inpak en logistiek zonder startkwalificatieniveau (MBO 2) of zonder vakkennis in de zoetwarensector.

Wat levert het op?
Zoetwaren-online kan een bijdrage leveren aan geschoolde, vakbekwame en gemotiveerde medewerkers die efficiënt werken aan mooie en kwalitatieve producten. Medewerkers kunnen een diploma of branche certificaat behalen. Scholing leidt aantoonbaar tot minder afval, uitval, storingen, ziekteverzuim, blokkades etc.

Wie heeft toegang?
Bedrijven die afdragen aan het Sociaal Fonds Zoetwaren kunnen kosteloos gebruik maken van Zoetwaren-online.

Wat vraagt het van het bedrijf en de werknemers?
Allereerst motivatie, inzet en tijd. Het bedrijf moet het scholingstraject goed voorbereiden door na te denken over de route, randvoorwaarden, begeleiding etc. Er is een computer met internetaansluiting vereist.

Hoe kunt u Zoetwaren-online inzetten?
De mogelijkheden om Zoetwaren-online in uw bedrijf in te zetten zijn eindeloos, maar er zijn een drietal veel voorkomende routes voor u uitgewerkt.
Schematische weergave route mogelijkheden (BBL opleiding / branche certificering / bedrijfsintern)

Hoe aan de slag?
U kunt via contact informatie opvragen of een vraag stellen. Ook kunt u een gebruikersnaam en wachtwoord aanvragen. U ontvangt dan een inlog als opleidingscoördinator voor uw bedrijf en u kunt zelf medewerkers van uw bedrijf als cursist aanmaken.

Hoe wordt het actueel gehouden?
Met enige regelmaat wordt Zoetwaren-online beoordeeld door inhoudsdeskundigen uit de zoetwarensector die in redactiegroepen (Koek en Snoep), gezamenlijk discussiëren over de inhoud en deze actueel houden. Daarnaast wordt dankbaar gebruik gemaakt van de input van gebruikers om de informatie up to date te houden.

INLOGGEN
HANDLEIDINGEN