Nieuws

21-11-2023 

21-08-2023 

NIEUW Workshop Grondstofkennis
In samenwerking met het MBO-onderwijs.

Ga samen met een docent en je medecursisten in gesprek over de grond- en hulpstoffen die jullie gebruiken; waarom deze grond- en hulpstoffen, welke specifieke eigenschappen hebben ze, hoe gedragen ze zich in het proces, met welke factoren moet je rekening houden, hoe worden ze opgeslagen en waarom. Wat zijn de uitdagingen als het gaat om levering, gezondheid, verwerking etc.

Voor de workshop vindt een telefonisch intake gesprek met het bedrijf of de cursist(en) plaats. De workshop bestaat uit 2 dagen van 6 uur.

De doelgroep is productiepersoneel en/of kwaliteitsdienst medewerkers. Locatie en datum in overleg.

Interesse?
Bel of mail met de opleidingsadviseur namens de branche.
06-30564793 of nienke.opsteeg@op-hrd.nl

21-08-2023

Workshop Werkplektrainer

Er zijn nog plekken beschikbaar voor de workshop die start op:
vrijdag 22 september 2023 (2e dagdeel vrijdag 29 september 2023) of
vrijdag 10 november 2023 (2e dagdeel vrijdag 17 november 2023)

Locatie in overleg - afhankelijk van inschrijvingen.
Inschrijven via: Zoetwaren-online.nl -- Inschrijven workshop werkplek trainer
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

10-05-2023 Data open inschrijving workshop Werkplek trainer 2023 

Ieder kwartaal organiseren we een workshop voor medewerkers die willen leren hoe ze nieuwe collega’s een warm welkom kunnen geven en wegwijs maken in de organisatie én ook op de werkplek.

De data voor 2023 en het inschrijfformulier zijn te vinden onder Mogelijkheden en achtergrond/workshop Werkplek trainer.
------------------------------------------------------------------------------------------

14-06-2022 Kom jij ook naar de Inspiratiedag Vitaal & Vaardig?

Voor het programma en opgeven:
Inspiratiedag 30 juni 2022 – Vitaal & Vaardig (geefsmaakaanjouwtoekomst.nl)


-------------------------------------------------------------------
12-07-2021 Nu ook praktijkopdrachten digitaal!

Praktijkopdrachten hebben altijd een belangrijk onderdeel uitgemaakt van zoetwaren-online.nl, want uiteindelijk moet het op de werkplek gebeuren. Praktijkopdrachten zijn een goede manier om opgedane theorie te koppelen aan de eigen dagelijkse praktijk om zo het leerproces voort te zetten; denken, doen, voelen en reflecteren.

Waren de praktijkopdracht voorheen alleen als boekwerk te downloaden, nu kunnen de opdrachten ook online worden gemaakt. Eenvoudig voor de medewerker & de interne praktijkbegeleider. Zo zijn alle vorderingen overzichtelijk op zoetwaren-online.nl. De downloadmogelijkheid blijft ook bestaan.


---------------------------------------------------------------------------------------------Nog plekken beschikbaar voor de workshop praktijkbegeleiders*

Voor de workshop praktijkbegeleiders die start op 17 september 2021 in Noord Nederland, zijn nog 6 plekken beschikbaar. Daarnaast kan je je inschrijven voor een digitale workshop (datum in overleg, start bij voldoende aanmeldingen).
Meld je aan via het inschrijfformulier.

Meer weten?
Neem contact op met de opleidingsadviseur van de branche Nienke Opsteeg via 06-3056793 of
info@zoetwaren-online.nl

*De workshop praktijkbegeleider zoetwaren-online richt zich op de ontwikkeling van vaardigheden voor medewerkers die collega’s begeleiden, ondersteunen en coachen bij inwerken en trainingen. De workshop leidt niet op tot een erkende praktijkbegeleider voor het MBO-onderwijs.

---------------------------------------------------------------------------------------------

01-03-2021
Open inschrijving digitale workshop praktijkbegeleiders 

Nu de lockdown vanwege de coronacrisis helaas nog wat langer voortduurt, hebben wij besloten de eerste volgende workshop voor praktijkbegeleiders, digitaal te gaan verzorgen. Het zal om een verkort trainingsprogramma gaan. De workshop wordt, in overleg met de deelnemers, teruggebracht van 2 keer 6 uur, naar 2 keer 3 uur. Ook wordt de geplande datum met vier weken uitgesteld om ons in de gelegenheid te stellen de workshop om te vormen naar een digitale workshop. 

Het volledige programma en het inschrijfformulier is te vinden via onderstaande link:
Zoetwaren-online.nl -- Innovatieve scholingsimpuls in de zoetwaren sector: Lekker Leren! (zoetwaren-online.nl)

De data voor de workshop zijn:
Vrijdag 9 april van 9.00 – 12.00
Vrijdag 16 april van 9.00 – 12.00
Maandag 17 mei van 10.00 – 11.00
Inschrijvingen zien we tegenmoet. 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

17-09-2020
Zoetwaren-online.nl uitgebreid met basistraining Veilig werken!

Veilig en gezond werken is één van de kernpunten van de sociale partners in de zoetwarenindustrie. Sinds vandaag (donderdag 17 september) is dit ook terug te vinden in de online branchegerichte leeromgeving www.zoetwaren-online.nl.

Waar het pakket aan online vakkennis over de productie, inpak & logistiek van Koek en Snoep op MBO niveau 2, al was uitgebreid met de basistraining Voedselveilig werken, is daar nu de basistraining Veilig werken bij gekomen.

De basistraining is een laagdrempelige, eerste introductie over veiligheid voor nieuwe medewerkers.

Cursisten krijgen informatie over hoe veilig om te gaan met de vijf prioritaire risico’s (machineveiligheid, geluid, hitte, stoffen en  (meel)stof en fysieke belasting).

Dit wordt o.a. aangevuld met informatie over transportmiddelen en gedrag, in begrijpelijke duidelijke taal. 

De basistraining is ontwikkeld in samenwerking met veiligheidsexperts uit de zoetwarenbranche, en voorzien van tussentijdse, interactieve vragen en beeldmateriaal. Kosteloos te gebruiken door alle bedrijven die afdragen aan het Sociaal Fonds Zoetwaren, en daarmee toegang hebben tot www.zoetwaren-online.nl. De module wordt afgesloten met 12 examenvragen en een bedrijfscertificaat.

Nog geen account op www.zoetwaren-online.nl? Vul het contactformulier online in of mail naar info@zoetwaren-online.nl.


24-05-2019
Eerste branchecertificaten zoetwaren-online ‘nieuwe stijl’ voor medewerkers CCI en Daelmans Banket!

Zoetwaren-online is een online branchegerichte leeromgeving waarbij medewerkers (productie/inpak/logistiek/techniek) uit de zoetwarensector op MBO niveau 2 geschoold worden in de verschillende processen en kwaliteitsaspecten. Dit opleidingstraject is onlangs, met behulp van experts uit de zoetwarenbranche vernieuwd.

Theo Heere (directeur VBZ) en Jasmijn van Vuure (Beleidsmedewerker VBZ) reikten in aanwezigheid van Nienke Opsteeg (Stichting Opleidingsfonds Levensmiddelenindustrie) en Erna Bak (Beleidsmedewerker VBZ) de branchecertificaten uit aan Mo Laajab & Evita de Ron, werkzaam bij Continental Candy Industries en Ricardo Lemmens & Pieter van de Heuvel van Daelmans Banket.

In een feestelijke setting zijn de certificaten en bloemen aan de geslaagde deelnemers uitgereikt bij Daelmans Banket in Nieuwkuijk en Continental Candy Industries in Hoorn.

Mo Laajab (CCI) en Theo Heere                       (Directeur VBZ) Ricardo Lemmens (Daelmans) en Jasmijn van Vuure (VBZ)

Continental Candy Industries

Mo vertelde dat hij het leuk vond om meer kennis op te doen over de grondstoffen waarmee hij dagelijks werkt. Evita beveelt de cursus aan al haar collega’s aan. De theorie was soms wat veel en moeilijk, maar ze is erg trots en blij dat ze het certificaat behaald heeft. Zowel Mo als Evita geven aan veel geleerd te hebben van de cursus;  “Door de opdrachten die je moet maken kijk je ook bij andere afdelingen, daardoor krijg je inzicht in de productieketen. Je begrijpt beter waar variaties in het product door veroorzaakt worden. Iedere afdeling is weer anders en kent zijn eigen uitdagingen”.

Grietje Roelofsen (HR Manager Continental Candy Industries): “Dit traject geeft deelnemers veel extra kennis. Het behalen van het branchecertificaat vertegenwoordigd een belangrijke waarde in de zoetwarenbranche. Het is een boost voor het hele bedrijf!

Inmiddels hebben ook Maciek Kochmanski en Jaroslaw Haponik de proeve van bekwaamheid met succes afgerond en daarmee het branchecertificaat behaald.

Daelmans Banket

Zowel Ricardo als Pieter vonden het interessant om meer inzicht te krijgen in het gehele productieproces. Door de praktijkopdrachten verdiep je je in verschillende kanten van de productie zoals veiligheid, hygiëne en de verschillende processen en machines waarmee gewerkt wordt. Eén van de praktijkopdrachten is het maken van een plattegrond van alle afdelingen en een processchema. Door het maken van een processchema zie je het groter geheel en dat is erg leerzaam

Door de assessor Johan Leferink, die de proeve van bekwaamheid afnam, voelde wij ons direct op ons gemak, maar ook serieus genomen en uitgedaagd. Hij stelt goede vragen en is niet snel tevreden met het antwoord”.

De toevoeging van een proeve van bekwaamheid door een externe assessor aan het proces om te komen tot een branche certificaat, is waardevol gebleken en van belang voor de borging van het branche certificaat.

Nieuwe route branchecertificaat zoetwaren-online.nl

De nieuwe route bestaat uit:

Ook geïnteresseerd in het branchecertificaat of de leeromgeving zoetwaren-online?

Neem contact op met Jasmijn van Vuure, jasmijn@vbz.nl of 070 355 4700.
Of stuur een e-mail naar info@zoetwaren-online.nl .

 


Naar boven

INLOGGEN
HANDLEIDINGEN