Vorige pagina Blokschema Volgende pagina

Inleiding

Welkom bij de basistraining voedselveilig produceren op www.zoetwaren-online.nl.

Deze training is gemaakt in samenwerking met deskundigen die werken in de zoetwarenindustrie.

Als je werkt, of gaat werken, in de voedingsmiddelenindustrie zul je merken dat er speciale bedrijfsregels zijn. Basisvoorwaarden die te maken hebben met voedselveiligheid.

Dit begint al meteen bij binnenkomst, omdat je verplicht bent je handen te wassen voordat je aan het werk gaat in de productie. Waarom is dit eigenlijk? En waarom moet je bedrijfskleding aan?

Deze introductie leert je alles over die basisvoorwaarden, waar iedereen invloed op heeft, dus ook jij. Deze training kan je elk moment starten en stoppen. De training neemt in totaal een uur tot anderhalf uur in beslag. Hoofdstukken worden afgesloten met een actielijst die je kan helpen om te werken volgens de basisvoorwaarden. Dit om besmetting van het product te voorkomen en te zorgen voor een voedselveilig product.

Tussendoor worden vragen gesteld. Deze vragen tellen niet mee voor de beoordeling. Soms kun je de antwoorden vinden in de tekst, maar andere keren moet je nadenken over je eigen werkplek. Je kunt tussendoor stoppen met de training en later weer verder gaan op de plek waar je bent gebleven.

Aan het eind van de training, als je alle pagina's hebt doorlopen kan je uitloggen. Bij de volgende keer inloggen staat er dan een toets van 10 vragen voor je klaar.

Voor vragen kun je terecht bij je leidinggevende of een mailtje sturen naar de opleidingscoördinator (via het menu rechtsboven). 

Wanneer je de introductie hebt afgerond, heb je voldoende bagage in huis om voedselveilig te kunnen werken in de voedingsmiddelenindustrie.
Aan het eind van de introductie weet je:

 • Wat micro-organismen zijn en hoe je deze kan uitschakelen
 • Wat allergenen zijn en hoe we daar mee om gaan
 • Wat bedrijfsregels & basisvoorwaarden zijn die te maken hebben met voedselveilig werken
 • Waarom deze bedrijfsregels belangrijk zijn
 • Wat hygiëne is en wat jouw rol daarin is
 • Wat voor vormen van besmetting er zijn
 • Wat kwaliteitszorgsystemen zijn
 • Wat is Food Fraud?
 • Hoe je kan reigingen en desinfecterenDesinfecteren
  Ontsmetten, grondig schoonmaken om micro-organismen te doden

Succes!


Vorige pagina Naar boven Volgende pagina

INLOGGEN
HANDLEIDINGEN